Εργαστήριο βοτανοθεραπείας

Constantina Litsa - Herbal Medicine/ Phytotherapy workshop. Vovousa Festival 2023.Vovousa.
Ioannina. Epirus. Greece.
George Detsis. 07/2023.

Με την καθοδήγηση της βοτανοθεραπεύτριας Κωνσταντίνας Λίτσα

ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ
ΤΜΗΜΑ Α’: Τρίτη 30, Τετάρτη 31 Ιουλίου και Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024 (11:00-14:00)
ΤΜΗΜΑ Β’: Δυνατότητα συγκρότησης δεύτερου τμήματος σε περίπτωση συμπλήρωσης συμμετοχών στο Α’
Δηλώστε συμμετοχή το συντομότερο, λίγες διαθέσιμες θέσεις.
Πρώτη μέρα: Πρώτες βοήθειες με βότανα

Ένα απολαυστικό εργαστήριο για το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα φυτά που γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων υγείας που συνήθως διαχειριζόμαστε μόνοι μας. Θα καταλάβουμε καλύτερα πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα βότανα για πρώτες βοήθειες, με ασφαλή τρόπο, για να έχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο σπιτικό φαρμακείο. Θα αναφερθούμε στις ενδείξεις που παραπέμπουν σε παθήσεις που χρειάζονται άμεση ιατρική επίβλεψη.
Η βοτανοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Λίτσα θα σας δείξει το προσωπικό της, φορητό φαρμακείο με βότανα και θα μοιραστεί τις γνώσεις της από την εμπειρία της ως μέλος της ομάδας Πρώτων Βοηθειών με Βότανα, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες της για 7 χρόνια στη Σκωτία.

Δεύτερη μέρα: Βοτανικός περίπατος

Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στη φύση, να αναγνωρίσουμε άγρια φυτά και να συζητήσουμε για τη θεραπευτική τους αξία και τις χρήσεις τους.
Περιλαμβάνει Βοτανικό περίπατο στην περιοχή, Δημιουργικό Εργαστήριο “Πως να θυμάσαι ένα φυτό”, Τσάι και Συζήτηση με θέμα τη Συλλογή.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία
– να απολαύσουν έναν περίπατο στη Βωβούσα
-να ενημερωθούν και να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ασφαλή συλλογή βοτάνων- ασφαλή για τους ίδιους και για τα φυτά
– να έρθουν σε επαφή με τα φυτά και να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους με ευχάριστο, δημιουργικό τρόπο.
Φοράτε άνετα παπούτσια και ρούχα και αναλόγως με τον καιρό ίσως χρειαστεί να φέρετε αδιάβροχο ή ομπρέλα. Καλό θα είναι να έχετε μαζί μπλοκ ζωγραφικής και ίσως τις αγαπημένες σας μπογιές.

Τρίτη μέρα: Γιατροσόφια

Ένα εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Μεσογείου, στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα να μάθετε συνταγές και δοσολογίες για μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών βοτανικών σκευασμάτων. Θα γίνει αναφορά στα σκευάσματα των Βικογιατρών, των παραδοσιακών βοτανοθεραπευτών της Ηπείρου. Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στη διαδικασία παρασκευής αλοιφών, οινόμελων, σιροπιών, αλκοολούχων βαμμάτων και λαδιών με απλά υλικά και βότανα, που θα μπορείτε να αναπαράγετε σπίτι σας για τη φροντίδα της υγείας σας. (Μπορείτε να φέρετε μαζί σας κάποιο αλκοολούχο ποτό, όπως κρασί και μέλι ή τσίπουρο και ένα γυάλινο βάζο, εάν θέλετε να παρασκευάσετε κάποιο σκεύασμα που θα μπορείτε να πάρετε σπίτι στα βάζα σας, ή και ελαιόλαδο και τα βότανα της προτίμησής σας.)

Κωνσταντίνα Λίτσα: Βοτανοθεραπεύτρια (BSc Honours Herbal Medicine/ Phytotherapy), Σύμβουλος Αγωγής Υγείας, Σύμβουλος Permaculture

Η Κωνσταντίνα Λίτσα σπούδασε Βοτανοθεραπεία στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Napier στο Εδιμβούργο,στη Σκωτία. Έπειτα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη “Συμβουλευτική Ψυχολογία στη Δημόσια Υγεία” και εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική (Solution Focused Counselling και Προσωποκεντρική Συμβουλευτική). Από το 2007 εργάστηκε ως Φυτοθεραπεύτρια στη Βρετανία, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε κοινοτικά προγράμματα σχεδιασμένα για ευάλωτες ομάδες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για 3 χρόνια ήταν μέλος της ομάδας Αγωγής Υγείας του Δήμου του Εδιμβούργου,όπου εργαζόταν με εφήβους σε Γυμνάσια και έλαβε μέρος σε Βρετανικά προγράμματα εκπαίδευσης που αφορούσαν στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και περιβαλλοντολογικής συνείδησης σε σχολεία. Συμμετείχε για 7 χρόνια στην ομάδα Herbal Scotland, όπου προσέφερε Πρώτες Βοήθειες με Βότανα σε Διεθνή Φεστιβάλ. Από τον Αύγουστο του 2011, ζει στην Ελλάδα, όπου εργάζεται ως Βοτανοθεραπεύτρια και προωθεί τις αρχές της Αειφόρου Καλλιέργειας (Permaculture).Έχει συνεργαστεί με πολλές τοπικές ομάδες και παραδίδει σεμινάρια αυτάρκειας και πρακτικά εργαστήρια με στόχο την εκπαίδευση για την αυτοδιαχείριση της υγείας και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Early bird discount έως Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης και ενός κινητού τηλεφώνου. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – Ημερομηνίες

Δηλώστε συμμετοχή το συντομότερο, λίγες διαθέσιμες θέσεις!
Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε
ΤΜΗΜΑ Α’: 30, 31 Ιουλίου, 1 Αυγούστου (11:00-14:00)
ΤΜΗΜΑ Β’: Δυνατότητα συγκρότησης δεύτερου τμήματος σε περίπτωση συμπλήρωσης συμμετοχών στο Α’
Συνολική διάρκεια: 9 ώρες (3 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 15 – 18 άτομα
Τιμή εργαστηρίου: €90/άτομο/τμήμα (€75 early bird μέχρι 13/5)

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €90/άτομο/τμήμα (€75 early bird μέχρι 13/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης εργαστηρίου από την διοργάνωση επιστρέφεται το 100% στους συμμετέχοντες

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής σε εργαστήριο:
– Μέχρι 10 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου επιστρέφεται το 50% 
– Εντός 10ημέρου πριν την έναρξη του εργαστηρίου δεν επιστρέφονται χρήματα

Στην περίπτωση επιστροφής χρημάτων από την διοργάνωση (του 50% ή του 100%) θα γίνεται το νωρίτερο την τρίτη εβδομάδα Ιουλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά