Δημιουργική γραφή

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ με τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο (4ήμερο)

Διδάσκεται, εντέλει, η λογοτεχνία; Το αποτέλεσμα ενός σεμιναρίου δημιουργικής γραφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σπουδαστή-διδασκόμενο. Η δημιουργική διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο. Τουλάχιστον για τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο, ακόμη και μετά από είκοσι δημοσιευμένα έργα μυθοπλασίας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο σχηματισμός μιας ομάδας που συζητάει και θίγει διάφορα θέματα σχετικά με τη συγγραφή. Οι συμμετέχοντες γράφουν κείμενα, διαβάζουν και κριτικάρουν ο ένας τη δουλειά του άλλου. Μέσα σ‘ αυτό το πλαίσιο, λειτουργεί και η ανάλυση κειμένων από την παγκόσμια και τη νεοελληνική λογοτεχνία. Επίσης, στους συμμετέχοντες, δίνονται παραπομπές σε διάφορα κείμενα, τα οποία συνήθως άπτονται της ύλης του μαθήματος και προτείνονται βιβλία. Όπως δίνονται και αρκετές γραπτές ασκήσεις, στις οποίες μπορούν να ασκηθούν προαιρετικά.

Βρείτε τον Βαγγέλη εδώ

Ο Β.Ρ. εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο στα είκοσί του, ενώ το 1984 βρέθηκε στις ΗΠΑ ως υπότροφος του International Writing Program. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και νουβέλες («Λούλα», «Φίλοι», «Η Μεγάλη Άμμος», «Η πιο κρυφή πληγή» κ.ά.), βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας («Η δική μου Αμερική», «Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας») και μια συλλογή-σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από τον Ηρόδοτο, τον Ηράκλειτο και τον Λουκιανό. «Tα τζιτζίκια» κυκλοφόρησαν στα αγγλικά, «H απίστευτη ιστορία της Πάπισσας Ιωάννας» στα ιταλικά. «O εργένης» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, τα «Διόδια» και διηγήματα από τα «Κομματάκια» στην τηλεόραση, ενώ η «Λούλα», «Η επινόηση της πραγματικότητας» και ο «Μαύρος γάμος» διασκευάστηκαν για το θέατρο. Ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, σύμβουλος ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας σε εκδοτικούς οίκους. Διδάσκει δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Eταιρείας Συγγραφέων. Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. 

Σε ποιούς απευθύνεται

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε όσες και όσους γράφουν, ή και απλώς διαβάζουν λογοτεχνία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγελματικής ιδιότητας. Με άλλα λόγια, είτε είστε φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί είτε ασχολείστε κυριολεκτικά με οτιδήποτε άλλο, το σίγουρο είναι ότι μετά από το συγκεκριμένο σεμινάριο τα λογοτεχνικά βιβλία που πέφτουν στα χέρια σας, αλλά και τα θεατρικά έργα, οι κινηματογραφικές ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές που παρακολουθείτε, θα έχουν πια μια άλλη, πολύ πιο πλούσια γεύση.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο workshops@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή και εξασφαλίστε τη θέση σας

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: Τετάρτη 17.07 – Σάββατο 20.07
Συνολική διάρκεια: 8 ώρες (2 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 9 – 15 άτομα
Τιμή εργαστηρίου: €120
Περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και το μεσημεριανό φαγητό από Τετάρτη 17.07 μέχρι και Σάββατο 20.07

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
STILLANDMOVING ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €120
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – Εργαστήριο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: workshops@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά