Εργαστήριο κουκλοθεάτρου

Εργαστήρι κουκλοθεάτρου-θεάτρου σκιών από την ΜΑΡΜΙΤΑ (4ήμερο)

Ερευνώ, μαθαίνω, κατασκευάζω, στήνω τη δική μου παράσταση για το νερό!

Στο εργαστήριο τα παιδιά θα κατανοήσουν το θέμα της παγκόσμιας κρίσης νερού, θα διερευνήσουν τις αιτίες που την προκαλούν καθώς και το πεδίο εύρεσης πιθανής λύσης στο θέμα της  κακοδιαχείρισης των υδάτινων πόρων. Μέσω του κουκλοθεάτρου θα μπορέσουν να δώσουν ζωή σε όσα έμαθαν και ένιωσαν και να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους κι άλλους ανθρώπους μέσα από την παράστασή τους.

Τα παιδιά θα διερευνήσουν το ζήτημα της κρίσης νερού, θα συνθέσουν μια πλοκή βασισμένη σε κάποια αληθινή ιστορία νερού, θα κατασκευάσουν τις δικές τους φιγούρες και θα παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό.

Εν ολίγοις θα βιώσουν όλη τη διαδικασία που οδηγεί στη σκηνική πράξη, από την έρευνα ως την παράσταση.

Η ομάδα

Η Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου, Μαρία Μανάση, Στέλλα Σακελλαρίου, με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

‘Εχοντας σαν κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης, τη μουσική, το Θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, την έρευνα. Έχοντας κοινή την πρόκληση της μητρότητας. ΄Εχοντας από κοινού στραμμένο το βλέμμα στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα . Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων και γνώσεων. Από αυτήν την φαρέτρα με όχημα και συνδετικό κρίκο την τέχνη του κουκλοθεάτρου ξεπήδησε η Μαρμίτα. Στη Μαρμίτα λοιπόν μαγειρεύουμε Κουκλοθέατρο , θεατροπαιδαγωκές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε Θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.

Με την παράσταση «Απόνερα, 6 ταξίδια με λίγο νερό» η Μαρμίτα έχει ταξιδέψει σε σχολεία, χωριά και θέατρα σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με δήμους και εκπαιδευτικούς φορείς. Το Μάρτιο του 2017 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς με θέμα το νερό. Έχει πάρει μέρος στα φεστιβάλ κουκλοθεάτρου των δήμων Θεσσαλονίκης (Elephantastico), Λάρισας (40 φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Δήμου Λάρισας) Καλαμάτας (20 Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας) και στο Παιδικό φεστιβάλ Κηπουριού.

Η Μαρμίτα ειναι κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Βερτίσκος –Μαζέματα που ασχολείται απο το 2015 με την κονωνική ,πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση του μικρού ορεινού χωριού Βερτίσκος, μέσα από την ενδυνάμωση των ντόπιων παραγωγών, τη δημιουργία τοπικού πολιτισμικού έργου και την οργάνωση παιδαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με οικολογικό και συμβιωτικό περιεχόμενο.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο workshops@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Online και Steki

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: Τετάρτη 17.07 – Σάββατο 20.07
Συνολική διάρκεια: 8 ώρες (2 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 9 – 15 άτομα
Ηλικίες: 5 – 12
Τιμή εργαστηρίου: €70
Περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και το μεσημεριανό φαγητό από Τετάρτη 17.07 μέχρι και Σάββατο 20.07

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
STILLANDMOVING ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €70
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – Εργαστήριο ΜΑΡΜΙΤΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: workshops@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά