Vovousa Festival blog

FREE DAY στα Ψηλά Βουνά

01/07/2016 - Journal -

Το Φεστιβάλ Βωβούσας, κουρνιασμένο στη δροσερή Πίνδο, σας κλείνει πονηρά το μάτι: φέτος θα ξεκινήσουμε ανάποδα, αποκαλύπτοντας όλα όσα ΔΕΝ θα κάνουμε στο μοναδικό φεστιβάλ με ορεινή θεματολογία στην Ελλάδα. Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου ΔΕΝ θα έχουμε εργαστήρια, ΔΕΝ θα έχουμε μουσικά event, ΟΥΤΕ και εγκαίνια σε κάποια έκθεση φωτογραφίας. Η Τετάρτη είναι μια μέρα αφιέρωμενη στη φύση, στο λόγο που βρισκόμαστε όλοι εδώ, και σε όλα τα μαγευτικά πράγματα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα ψηλά βουνά.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ (με τη συνοδεία οδηγού)

Βωβούσα-Άγιος Δημήτριος-Αυγό-Βωβούσα

Με αφετηρία την πλατεία Βωβούσας (7:00) ανηφορική πορεία μέσω του Άνω Μαχαλά και τα παλιά χορτολίβαδα των κατοίκων. Στάση στον Άγιο Δημήτριο και ανηφορική πορεία στην κορυφή Αυγό στα 2000μ. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Απαραίτητα μποτάκια, παγούρι, καπέλο. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση. Οι ορειβάτες συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη. Διάρκεια: 7 ώρες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 10 άτομα.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ (με τη συνοδεία οδηγού)

Βωβούσα-Βάλια Σάσα-Πετρούμισα-Βωβούσα

Με αφετηρια την πλατεία της Βωβούσας (10:00) περνάμε στην απέναντι όχθη του Αώου και ακολουθούμε τον ρου του ποταμού, χωρίς μεγάλες ή απότομες κλίσεις, για περίπου 7 χιλιόμετρα φτάνοντας στην περιοχή “Βάλια Σάσα”. Ακολουθούμε ανηφορικό τμήμα 5 χιλιομέτρων μέχρι την θέση Πετρούμισα με πανοραμική θέα της κοιλάδας του Αώου. Επιστροφή με αντίθετη φορά προς την Βωβούσα. Απαραίτητη η κατοχή ποδηλατικού κράνους. Οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη. Διάρκεια 2,5 ώρες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 10 άτομα.
Λινκ με τεχνικές λεπτομέρειες διαδρομής https://www.strava. com/routes/5288879

ΕΚΔΡΟΜΗ για τρούφες!

Βωβούσα-Πηγές Αώου-Μέτσοβο-Δεμάτι-Βωβούσα

  • 08:00. Αναχώρηση με πούλμαν από την πλατεία Βωβούσας.
  • 10:00. Άφιξη στο Μέτσοβο με ενδιάμεση στάση στη λίμνη Πηγών Αώου.
  • Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ και στο Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ για γευστική δοκιμή 2 κρασιών.
  • 12:00. Αναχώρηση από το Μέτσοβο με προορισμό το Troufa Club στο Δεμάτι.
  • Δεμάτι: Κυνήγι τρούφας με εκπαιδευμένα σκυλιά σε περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, διάρκειας 90 λεπτών. Απαραίτητα μποτάκια, παγούρι, καπέλο.

Ακολουθεί γεύμα γευσιγνωσίας μανιταριών και τρούφας.

Μενού:

  • Μανιταρόσουπα με μανιτάρια porcini, τρομπέτα, αμανίτη καισαρικό και τρούφα.
  • Πατάτες σουφλέ με τρούφα.
  • Μακαρόνια με porcini και τρούφα.
  • Επιδόρπιο: Γιαούρτι με sambuco και raspberry.
  • Ποτά: Κρασί Κατώγι Αβέρωφ και τσίπουρο με Μανιτάρι των Θεών (γανόδερμα).

18:00. Άφιξη στη Βωβούσα
Κόστος €35/άτομο (στο ποσό περιλαμβάνονται: μεταφορά με πούλμαν, είσοδος στην Πινακοθήκη, γευστική δοκιμή στο Κατώγι, κυνήγι μανιταριών, γεύμα).
Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 10 άτομα. Διάρκεια 08:00-18:00

ΣΥΖΗΤΗΣΗ – PERFORMANCE

Τί αποτύπωμα έχουν αφήσει μέσα μας “Τα Ψηλά Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου;

Μια συζήτηση-περφόρμανς για την επίδραση του ορεινού τοπίου στη σχολική λογοτεχνία και στη ζωή μας. “Συγχαίρω το κράτος διοτί μας έδωκεν έν μικρόν (μικρόν τάχα;) αριστούργημα” είχε γράψει ο Κωστής Παλαμάς για “Τα Ψηλά Βουνά”. Με τους Δημήτρη Κουρούμπαλη (ηθοποιό, πρωταγωνιστή της ομώνυμης παράστασης), Πέτρο Μπαμπασίκα (αρχιτέκτονα), Σοφία Νικολαίδου (συγγραφέα και φιλόλογο), πλαισιωμένη από βίντεο της εικαστικού Χρυσούλας Βούλγαρη, που έγινε ειδικά για το Φεστιβάλ. Η βραδιά είναι βασισμένη σε μια ιδέα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, η οποία θα συντονίσει και τη συζήτηση.