Το φετινό Φεστιβάλ Βωβούσας αφιερώνεται στον Αώο ποταμό και τον υδάτινο δρόμο πολιτισμού που χαράζει στο πέρασμά του.

Εκδρομές, μουσική, φωτογραφία και μία παράσταση είναι λίγα από αυτά που προτείνουμε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, Κυριακή 14 (εγκαίνια)
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα φιλοξενηθούν οι εκθέσεις φωτογραφίας: 1. Kuçedra, του Artist-in-Residence 2019 Nick St. Oegger (USA) και 2. Αώος: don’t touch! του μόνιμου συνεργάτη του Φεστιβάλ Βωβούσας Γιώργου Δέτση. Δύο επαγγελματίες φωτογράφοι οι οποίοι φωτογραφίζουν το ποτάμι της καρδιάς μας Αώο-Vjosa, στην Ελλάδα και στην Αλβανία. Δύο ευαίσθητες εργασίες που υπενθυμίζουν σε όλους πόσο σημαντική είναι η φύση και το περιβάλλον στην υγιή διατήρηση μιας κοινωνίας.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, Τρίτη 16
Την Τρίτη 16 Ιουλίου στο πλάισιο του Mountain Day, πρόκειται να γίνουν τέσσερεις εκδρομές: Κατάβαση της κοιλάδας του Αώου, ανάβαση στη κορυφή Αβγό, πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα και κυνήγι τρούφας στο Ανατολικό Ζαγόρι. Επίσης παρατήρηση πουλιών με κυάλια.

SAVE THE BLUE HEART, Τρίτη 16
Το ίδιο βράδυ ενημέρωση με θέμα την σχεδιαζόμενη κατασκευή 2000 υδροηλεκτρικών φραγμάτων στα Βαλκάνια, ανάλυση αξιοποίησης της υδροδυναμικής παραγωγικής ικανότητας των ποταμών χωρίς βίαιες παρεμβάσεις και παρουσίαση του προγράμματος Save the Blue Heart που στοχεύει στη δημιουργία Εθνικού Πάρκου Αώου. 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, Τρίτη 16
Και τέλος μια παράσταση έκπληξη για μικρούς και μεγάλους με θέμα τι άλλο… το νερό!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ, Παρασκευή 19
Στο πλαίσιο του αφιερώματος την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στο Καταφύγιο Βάλια Κάλντα, μεγάλη συναυλία αλβανικών και ελληνικών παραδοσιακών ακουσμάτων Αώου-Vjosa. Μη το χάσετε! 

Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 
Γυμναστική 8:00, Ξενάγηση 19:00, Σινεμά 20:00, Συναυλία 21:30