ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες. 7ήμερο-4η χρονιά!

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ για τέταρτη χρονιά στη Βωβούσα. Πώς θα σας φαινόταν αν στο φετινό φεστιβάλ παιζόταν και το δικό σας ντοκιμαντέρ; Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση θα δημιουργήσετε μια ομαδική μικρού μήκους ταινία (μέρος μίας μεγάλου μήκους!) υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ. Το επιτυχημένο κινηματογραφικό εργαστήριο επιστρέφει στο Φεστιβάλ Βωβούσας και σας περιμένει.

Περισσότερα εδώ
Δημιουργική γραφή. 4ήμερο-1η χρονιά!

Διδάσκεται, εντέλει, η λογοτεχνία; Το αποτέλεσμα ενός σεμιναρίου δημιουργικής γραφής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σπουδαστή-διδασκόμενο. Η δημιουργική διαδικασία παραμένει ένα μυστήριο. Τουλάχιστον για τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο, ακόμη και μετά από είκοσι δημοσιευμένα έργα μυθοπλασίας!

Περισσότερα εδώ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Το Μπουλούκι πάει στο Φεστιβάλ Βωβούσας και σας καλεί σε μια εξερεύνηση με θέμα το πιο χαρακτηριστικό υλικό της περιοχής: το ξύλο. 4ήμερο-1η χρονιά!

Μέσα στο δάσος, στα ξυλουργεία και στον οικισμό θα αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο τόπος συνδέθηκε τόσο στενά με αυτό, θα ψάξουμε τους ντόπιους υλοτόμους και ξυλουργούς, και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε στη θεωρία και την πράξη, πώς από την πρώτη ύλη φτάνει κανείς στην ξύλινη κατασκευή.

Περισσότερα εδώ

Print your own souvenir and keep Vovousa with you forever. 7ήμερο-4η χρονιά!

Το εργαστήριο χαρακτικής από την ομάδα των IRAK επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον «τόπο του εγκλήματος». Η Ήρα Σπαγαδώρου κι ο Χρήστος Κωτσίνης εισάγουν τους συμμετέχοντες στον κόσμο της χαρακτικής!

Guest (-star!) artists: Πάρις Κούτσικος, Δημήτρης Τάταρης

Περισσότερα εδώ
Ξύλο, πρώτη ύλη της Βωβουσας-πρώτη ύλη design. 7ήμερο-2η χρονιά!

Το design studio των the three dots – αποτελούμενο από τους Γιώργο Λουβερδή, Γιάννη Καπέλλο και Ηρα Σπαγαδώρου, φιλοξενείται στα ξυλουργεία της Βωβούσας και μοιράζεται με τους συμμετέχοντες τους τρόπους που μία ιδεά θα μεταμορφωθεί σε ένα χρηστικό αντικείμενο.

Περισσότερα εδώ 
Κλασσικής ζωγραφικής. 4ήμερο-1η χρονιά!

Πάρτε μπογιές και πινακίδες και υπό τις οδηγίες της έμπειρης ζωγράφου και καθηγήτριας Ελένης Νταλαμπέκη, ζωγραφίστε μέσα στο χωριό, στο ποτάμι, στο βουνό!

Περισσότερα εδώ
Βοτανοθεραπείας. 4ήμερο-4η χρονιά!

Η Κωνσταντίνα Λίτσα, έρχεται και μας φέρνει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών. Το must του ορεινού φεστιβάλ της καρδιάς μας!

Περισσότερα εδώ

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εργαστήριο κουκλοθεάτρου από τη ΜΑΡΜΙΤΑ

Μετά την παράσταση ΑπόΝΕΡΑ, 6 ιστορίες με λίγο νερό η ΜΑΡΜΙΤΑ παραδίδει μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς το νερό. Για να μην φτάσουμε στο σημείο να λέμε το νερό, νεράκι! Ενθαρρύνετε τα πουλάκια σας να συμμετέχουν σε αυτό το εργαστήριο με οικολογικές ανησυχίες γιατί… από νωρίς χτίζονται οι συνειδήσεις! 

Περισσότερα εδώ

Μαγικά Φίλτρα

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής και εικονογράφησης από τη Βιβιάνα Μηλιαρέση (theresastory.org), για παιδιά 6-15 ετών. Αντλώντας έμπνευση από τα τοπικά βότανα και αρωματικά φυτά της Ηπείρου, σ’ αυτό το εργαστήρι τ’ ανακατεύουμε με τα βιώματά μας, τους μυστικούς φόβους και τις κρυφές επιθυμίες μας, και σκαρφιζόμαστε λέξεις, συναισθήματα και συμβολισμούς.

Περισσότερα εδώ

ΠΡΩΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γαλάζιος ουρανός, καταπράσινο τοπίο, καθαρός αέρας συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για πρωινές ασκήσεις ευεξίας και χαλάρωσης. Η γυμνάστριά μας, καταφθάνει με το στρώμά της ανά χείρας και δίνει ραντεβού με τους φεστιβαλιστές που επιθυμούν να “ξεμουδιάσουν” πριν τα πρωινά εργαστήρια και τις εκδηλώσεις στο προαύλιο του Αγίου Αθανασίου.

Περισσότερα εδώ

Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 
Γυμναστική 8:00, Ξενάγηση 19:00, Σινεμά 20:00, Συναυλία 21:30