Κινούμενα τοπία

A Priori Dance Co - Εργαστήριο σύγχρονου χορού «Κινούμενα τοπία»

27, 28, 29 Ιουλίου 2023

Οι συνεργαζόμενοι καλλιτέχνες της ομάδας σύγχρονου χορού A Priori Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα, Δημήτρης Καραγεώργος και Μαριέλα Νέστορα προτείνουν την διεξαγωγή ενός εργαστηρίου κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της περιπατητικής, παραστατικής δράσης Beyond the Urban: Performing Ecosystems/ Κινούμενα Τοπία που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βωβούσας το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023. –> Εκδηλώσεις

Στο εργαστήριο θα μοιραστούν τα εργαλεία και τις καλλιτεχνικές μεθόδους που αναπτύχθηκαν κατά τη διαδικασία της καλλιτεχνικής έρευνας και παραγωγής για την περιπατητική, παραστατική δράση Beyond the Urban: Performing Ecosystems. Με καθοδήγηση και οδηγίες προς τους συμμετέχοντες, θα αναπτυχθούν δεξιότητες και μεθοδολογία αναφορικά με:

– την περιπατητική διαδικασία χαρτογράφησης  και επιλογής  της συγκεκριμένης διαδρομής στον εκάστοτε τόπο και τους τρόπους με τους οποίους ενεργοποιούμε την παρατήρηση, τις αισθήσεις και τη φαντασία των θεατών. 

-τις αισθητηριακές μεθόδους σημειολογικής ανάγνωσης του τόπου και του τοπίου με στόχο την ανακάλυψη των υλικών και άυλων στοιχείων του περιβάλλοντα χώρου και τους  τρόπους επιλογής και συλλογής υλικών προς ενεργοποίηση στη δημιουργική διαδικασία. 

-τις σωματικές πρακτικές που αξιοποιούμε στη διαδικασία δημιουργίας μιας τοπογραφικής παράστασης. Δηλαδή τα εργαλεία σύνθεσης στον εκάστοτε επιλεγμένο “σταθμό” της διαδρομής και τους τρόπους επεξεργασίας των σωματοποιημένων ανταποκρίσεων στο τοπίο. 

-τη μεθοδολογία δημιουργίας χορογραφικών επεισοδίων που υποστηρίζουν την διαδικασία «επανεδαφικοποίησης» του τόπου, δηλαδή τη μετατόπιση των θεατρικών συμβάσεων από το σύστημα της «παραδοσιακής»  θεατρικής σκηνής στο δημόσιο χώρο του φυσικού τοπίου.

Video teaser https://vimeo.com/799881229

Early bird discount έως Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης €60 (ή €50 μέχρι 12/5) και ενός κινητού τηλεφώνου. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: Κινούμενα τοπία

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: Πέμπτη 27, Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιουλίου
Συνολική διάρκεια: 7,5 ώρες (2,5 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 10 – 20 άτομα
Τιμή εργαστηρίου: €60 (ή €50 μέχρι 12/5)

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €60 (ή €50 μέχρι 12/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – Κινούμενα τοπία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Σε περίπτωση ακύρωσης εργαστηρίου από την διοργάνωση επιστρέφεται το 100% στους συμμετέχοντες

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής σε εργαστήριο:
– 10 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου επιστρέφεται το 50% 
– Εντός 10ημέρου πριν την έναρξη του εργαστηρίου δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά