Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η μουσική αποτελεί κορύφωση των φεστιβαλικών βραδιών…

Φέτος το πρόγραμμα περιέχει πολλές και διαφορετικές προτάσεις: Παραδοσιακά σχήματα, πειραματικά free jazz και electro-pop είναι λίγα από αυτά που θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε (πάντοτε δωρεάν!) αυτό το καλοκαίρι.

Tip 1: Μη ξεχνάτε να αναζητάτε και να προμηθεύεστε από το VF-CarBar το κοκτέιλ “Κορυφή”, αποκλειστικά δημιουργημένο για το Φεστιβάλ Βωβούσας.
Tip 2: Κάθε βράδυ στις 21:30 (εκτός 20.07)
Last tip but not least: Ισχύει για κάθε μέρα.
Γυμναστική 8:00, Ξενάγηση 19:00, Σινεμά 20:00, Συναυλία 21:30

Βωβούσα | Σάββατο 14.07 | 21:30 (εγκαίνια) 

Manos Milonakis 

O Μάνος Μυλωνάκης, θα παρουσιάσει επιλογές από θεατρικά soundtracks (Festen, Zyklon κ.α.) καθώς και live αυτοσχεδιασμούς βασισμένους στα ηχοχρώματα του πιάνου, των κλασσικών εγχόρδων, με τη διακριτική συνδρομή συνθεσάηζερς και ηλεκτρονικών μέσων (live looping).

Μάνος Μυλωνάκης: wurlitzer πιάνο, μεταλλόφωνο, μελόντικα, electronics
Ελισώ Παπαστρατή: βιολί
Θοδωρής Παπαδημητρίου: τσέλο
Ηλίας Σταμπούλης: κιθάρα, modular synth

manosmilonakismusic.com

Βωβούσα | Κυριακή 15.07 | 21:30

Εβρίτικη Ζυγιά

Το μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» πρωτοεμφανίστηκε το 2007. Πέντε νέοι άνθρωποι, με βιώματα και αγάπη για την τοπική μουσική της Θράκης, ένωσαν τις δυνάμεις τους και σφυρηλάτησαν το ομώνυμο σχήμα. 
Aποτελείται από αρχέγονα όργανα, βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και μνήμη των ανθρώπων της Θράκης. Η γκάιντα, η λύρα, το καβάλι, το νταούλι. Όργανα που αποτελούσαν και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κύκλου της ζωής των Θρακιωτών, στη χαρά, στη λύπη, στο γάμο, στο θάνατο, στη δουλειά, στην ξενιτιά.

Τα μέλη
Παρτινούδης Αλέξης – Θρακιώτικη Λύρα
Στράτος Σπύρος – Γκάιντα, Καβάλι
Πασόπουλος Στρατής – Φωνή, Καβάλι
Στράτος Άγγελος – Νταούλι, Κρουστά
Δρικούδης Γεώργιος – Ηλεκτρονικό Όργανο
Γουγουλίδης Σωκράτης – Hχολήπτης σχήματος

Μια μικρή γεύση από την Εβρίτικη Ζυγιά ΕΔΩ

Σε συνδιοργάνωση με τη δισκογραφική εταιρία Teranga Beat.

evritikizygia.gr

Βωβούσα | Δευτέρα 16.07 | 21:30

“Ο άνθρωπος με το δέντρο στην καρδιά”.

Μια ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους μας. Με την αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου και τον μουσικό Γιάννη Ανθόπουλο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Περιβόλι | Τρίτη 17.07 | 21:30

May Roosevelt

Μία ατμοσφαιρική εμπειρία για τους φεστιβαλιστές που “διαταράσσει” μουσικά την ησυχία της καλοκαιρινής βραδιάς του γειτονικού χωριού Περιβόλι. 

Η συνθέτις, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολί σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέρεμιν και τη σύνθεση και παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους: “Junea“ (2017), “Μουσική σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου” (2013), “Haunted” (2011), και “Panda a story about love and fear” (2009). Το 2010 συμμετείχε στο Red Bull Music Academy στο Λονδίνο και έχει παρουσιάσει τη μουσική της ζωντανά σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Παράλληλα, έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, θεατρικές παραστάσεις και ντοκιμαντέρ.

Extra info: Για δεύτερη χρονιά στο Φεστιβάλ Βωβούσας, η διεθνής μουσικός εκτός από το πολύ ενδιαφέρον live που θα παρουσιάσει, θα συμμετέχει και στο εργαστήριο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ, όπου θα συνθέσει πρωτότυπη μουσική για την ταινία που θα γυριστεί κατά τη διάρκεια. 

mayroosevelt.com

Βωβούσα | Τετάρτη 18.07 | 21:30

Καρίπης – Κλωνής.
Duet guest: Χάρης Λαμπράκης.

 

Το ντουέτο των Βαγγέλη Καρίπη και Δημήτρη Κλωνή, επί σκηνής σε μουσικές συνθέσεις βασισμένες στα τύμπανα και τα κρουστά.

Μέταλλα, δέρματα, πιατίνια, μπαγκέτες και δάκτυλα σε μία παράσταση με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού!

Στο δεύτερο μέρος μαζί τους ο Χάρης Λαμπράκης στο Nέυ!

Σε συνδιοργάνωση με τη δισκογραφική εταιρία Teranga Beat.

Βωβούσα | Πέμπτη 19.07 | 21:30

Του ποταμού λαλιές“.

Η ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους μας συνεχίζεται. Με την αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου και τον μουσικό Γιάννη Ανθόπουλο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Βωβούσα | Σάββατο 21.07 | 21:30 (closing night)

Χαονία (guest: μαθητές εργαστηρίου πολυφωνίας)

Παραδοσιακά η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Βωβούσας είναι αφιερωμένη… στη Βωβούσα!

Τι θα λέγατε λοιπόν, να συμμετέχετε στο εβδομαδιαίο εργαστήριο πολυφωνίας του Αλέξανδρου Λαμπρίδη και της Αλίκης Γκανά και στο τέλος να παρουσιάσετε μαζί με μέλη της Χαονίας αυτά που μάθατε;

Ντόπιοι και μαθητές σε μια δημιουργική όσμωση με δασκάλους και τραγουδιστές πολυφωνικών, θα τραγουδήσουν στη κεντρική πλατεία του χωριού, μπροστά στο πιο απαιτητικό κοινό. Αν αντέχει το στομάχι σας, λάβετε μέρος!

Α-χο-χόοοοο!

Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά