Παρέα του δάσους

VF21_parea_dasous_ZDG_0804

Η Παρέα του δάσους και φέτος στη Βωβούσα!

Ένα εξαήμερο πολυ-εργαστήριο για παιδιά από 5 έως 10 ετών

Τρίτη 19 - Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Το φετινό καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ανάμεσα στο Ιερό δάσος της Αγίας Παρασκευής και τον Αώο ποταμό, η παιδαγωγική ομάδα της Παρέας του δάσους θα στήσει ένα μικρό καλοκαιρινό «σχολείο του δάσους» για παιδιά 5 έως 10 ετών. Ένα βιωματικό εργαστήριο, όπου με κίνητρο την έμφυτη περιέργεια και με εργαλεία τις αισθήσεις, αντλώντας έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν και να χαρούν παίζοντας μαζί, στην αγκαλιά της μοναδικής φύσης της Βωβούσας!

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η σύνδεση με τη φύση και με όλα της τα πλάσματα, αλλά και η κατανόηση πως κι εμείς αποτελούμε μέρος της, με αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα της εποχής και του τόπου. Εργαλεία μας: η ενεργοποίηση των αισθήσεων, το παιχνίδι, η κίνηση, η περιέργεια, η επαφή με φυσικά υλικά, η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Στα λημέρια της αρκούδας, ανάμεσα σε έλατα, μαυρόπευκα κι οξιές, αλλά και στα μαγικά νερά του ποταμού, ήχοι, γεύσεις, αισθήσεις, χρώματα κι αρώματα μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, τραγούδια, ιστορίες και κατασκευές μας περιμένουν να τις μοιραστούμε, μοναδικές περιπέτειες μας περιμένουν να τις ζήσουμε!

Καλή αντάμωση!

Για του γονείς των μικρών μας φίλων και παράλληλα με την Παρέα του δάσους, πολλές και ενδιαφέρουσες δωρεάν ομιλίες.

INFO

Το εργαστήριο υλοποιείται σε καθημερινή βάση, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, δύο τριήμερα 19-21 και 23- 25 Ιουλίου 2022, από τις 10.00 έως τις 14.00.

Κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε ένα ή δύο τριήμερα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρέχεται σπιτικό κολατσιό.

Εφόδια: καπέλο – σακίδιο με αλλαξιά ρούχων – λεπτό αδιάβροχο (για την περίπτωση βροχής) – μαγιώ (για βουτιές στο ποτάμι) – παγούρι με νερό

Σε συνδιοργάνωση

Η Παρέα του δάσους δημιουργήθηκε με στόχο την υπαίθρια μάθηση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης παιδιών και ενηλίκων. Αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης.

Με αφορμή τα φυσικά ερεθίσματα κάθε εποχής,  δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συνδεθούν με τη φύση, ανακαλύπτοντας με σεβασμό τα πλάσματα και τα θαύματά της, ενδυναμώνοντας το σώμα, ενεργοποιώντας την έμφυτη περιέργεια, τη φαντασία και τις αισθήσεις, εξελίσσοντας ικανότητες κι ανακαλύπτοντας δυνατότητες, σ’ ένα περιβάλλον χωρίς τοίχους!

Early bird discount έως Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης, ενός αριθμού κινητού καθώς και το όνομα και την ηλικία του παιδιού σας. Επίσης αν ενδιαφέρεστε για τριήμερο ενημερώστε μας ποιο από τα δύο. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: Όνομα/επώνυμο – Παρέα του δάσους

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα, υπαίθριοι φυσικοί χώροι 
Πότε: Τρίτη 19 – Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 (εκτός Παρασκευής 22/7)
Συνολική διάρκεια: 24 ώρες (4 ώρες/ ημέρα)
Ώρες: 10:00-14:00 (εκτός Σαββάτου 22/7)
Ηλικία: 5 – 10 ετών
Τμήμα: 12 – 20 παιδιά
Τιμή εργαστηρίου: €160 (early bird έως 13/5, €140)
Τριήμερη παρακολούθηση €90 (early bird έως 13/5, €80).
Ειδικές τιμές σε αδέρφια.
Στην τιμή περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και το κολατσιό των μικρών μας φίλων.

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €160 (ή €140 έως 13/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – Παρέα του δάσους
ΣΗΜ: Αν ενδιαφέρεστε για τριήμερο ενημερώστε μας ποιο από τα δύο.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).
Για του γονείς των μικρών μας φίλων και παράλληλα με την Παρέα του δάσους, πολλές και ενδιαφέρουσες δωρεάν ομιλίες.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά