Vovousa Festival blog

Παιδικές παραστάσεις 16.07 και 19.07 |

01/05/2018 - Πρόγραμμα -
Δύο βραδιές αφιερωμένες στους μικρούς φεστιβαλιστές. Όταν πλέον οι προβολές έχουν τελειώσει και τα φώτα του Ζήση έχουν σβήσει, μικροί και μεγάλοι δίνουμε ραντεβού στο βωβουσιώτικο «σανίδι» για δύο παραστάσεις έκπληξη.
Η αφηγήτρια Βιργινία Κοκκίνου, συνοδεία του μουσικού Γιάννη Ανθόπουλου, παρουσιάζουν δύο παραστάσεις με έντονο ορεινό-οικολογικό χαρακτήρα. Ραντεβού στην σκηνή!

Ο άνθρωπος με το δέντρο στην καρδιά

Ηταν κάποτε λέει ένας βασιλιάς. Ήτανε κάποτε λέει ένα δέντρο. Ήτανε λέει ένα δέντρο που φύτρωσε μέσα στην καρδιά του βασιλιά. Και ποιος θα του το βγάλει; Παραμυθάδες ήρθανε, λόγια του ελαλήσαν για ένα κορίτσι που τρεχε μακριά απο την αρκούδα, για ένα μικροβασιλιά που τα βαλε με δράκο, για μιας Νεράιδας τη γητειά. Μα τα κλαδιά δεν πέφτανε, τραγούδι περιμέναν.

Λαϊκά παραμύθια της Ηπείρου μπλέκουν τα κλαδιά τους και μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των στοιχείων και των νεράιδων παρέα με παραδοσιακές και πρωτότυπες μουσικές.

Δευτέρα 16/7, 21:30

Του ποταμού λαλιές

Μια σαρμανίτσα κύλησε
στου ποταμού τα βάθη
Φωνή η μάνα έβαλε
μα το μωρό εχάθη.

Τα ποτάμια κυλάνε και πίσω δεν γυρνάνε. Άλλοτε φουσκώνουν, παρασέρνουν, άλλοτε κυλούν αργά και σε καλούν. Όπως και να χει, αν σταθείς δίπλα τους κι ακούσεις το τραγούδι τους, θα μάθεις για κεινο το νιούτσικο μικρό που εχάθη στα νερά τους, για να βρεθεί σαν πρίγκιπας να ψάχνει τρία κiτρα. Μα και για όρκο φοβερό που πήρε ένα κορίτσι και για τον Άνεμο ψηλά που αγάπησε μια κόρη.

Πέμπτη 19/7, 21:30

Ιστορίες κεντημένες στις όχθες των ποταμών μπλέκουν με μουσικούς ήχους βγαλμένους από τα βάθη της ψυχής και συναντούν τον Αώο για να τον προσκυνήσουν.

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Ώρα: 21:30
Είσοδος: Δωρεάν
Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες:  5-99

Η αφηγήτρια

Η Βιργινία Κοκκίνου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη που φιλοξενεί τη μισή Ελλάδα. Από μικρή ανήσυχο πνεύμα, ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, τραγουδίστρια, ηθοποιός αλλά τελικά επέλεξε τη μετάφραση για να μπορεί να γνωρίζει μέσα από τις λέξεις τους ανθρώπους και τον κόσμο τους. Οι γονείς της της λένε ότι από μικρή της άρεσε να γράφει ποιηματάκια και να λέει στα αδέρφια της δικά της παραμύθια, συνήθεια που κράτησε από ότι φαίνεται, γιατί όλο και κάτι σκαρώνει με τις λέξεις. Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις ίσως να την οδήγησε και στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Τώρα πια εκτός από το ταξίδι στις γλώσσες του κόσμου ταξιδεύει και με τις ιστορίες ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά πόσο μαγική είναι η ζωή, αρκεί να τη δεις μέσα από τα μάτια του παραμυθά.

Ο μουσικός

Ο Γιάννης Ανθόπουλος, μικρό παιδί σαν ήταν, τον θυμούνται να παίζει ντραμς με το μολύβι στο θρανίο του. Η μουσική έμελλε να τον ακολουθήσει, ο ρυθμός να τον αγκαλιάσει κι έτσι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Ακροβατώντας ανάμεσα στη τζαζ, την παραδοσιακή και την έντεχνη μουσική, ροκάρει ενίοτε παίζοντας κιθάρα, φλογέρα, πιάνο και λαούτο. Συνεργάζεται με αφηγητές δημιουργώντας μουσικές γέφυρες και ατμόσφαιρες στις ιστορίες τους, συνθέτει και συμμετέχει σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής.

Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά