Χαρακτική

Πάει πιο ψηλά από την Βωβούσα; Τριήμερο, έβδομη χρονιά!

Για έβδομη συνεχή χρονιά το σεμινάριο της χαρακτικής συνεχίζεται στην Βωβούσα με καινούριες ιδέες και φρέσκια διάθεση. Στόχος της φετινής χρονιάς να εξερευνήσουμε την Βωβούσα (και την σχεδιαστική και χαρακτική δεινότητα) από ψηλά.

Η αγαπημένη μας Βωβούσα είναι ένα χωριό σε μεγάλο υψόμετρο και θα μπούμε στην διαδικασία να ψάξουμε τα ψηλότερα σημεία του και να διαλέξουμε να αποτυπώσουμε συνολική εικόνα ή λεπτομέρειες από το χωριό και το υπέροχο ποτάμι του. Πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε και πόσες λεπτομέρειες θα αποτυπώσουμε; Θα είναι 2 ή 3 διαφορετικά επίπεδα χρωμάτων; Τι μελέτη μπορούμε να κάνουμε στους ρυθμούς που δημιουργούν οι σκεπές του χωριού και τα δέντρα;

Πριν αρχίσουμε να απεικονίζουμε το χωριό, πρέπει να αναλύσουμε το τοπίο και τα στοιχεία του, όπως οι δρόμοι, οι κατοικίες, οι κήποι, τα δέντρα, οι αγροτικές εκτάσεις και οποιαδήποτε άλλα χαρακτηριστικά ή σημεία που θεωρούμε σημαντικά. Μετά θα φωτογραφίσουμε ή θα σκιτσάρουμε τα σημεία που μας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να τα μεταφέρουμε στην πλάκα που θα γίνει η αρχική μήτρα. Καθώς η ξυλογραφία ή το λινόλεουμ είναι κατά βάση μια μονόχρωμη τεχνική, μπορούμε να προσθέσουμε αποχρώσεις του μαύρου, χρησιμοποιώντας διαφορετικές βαθμίδες σκούρου και ανοιχτού μαύρου, για να δημιουργήσουμε περισσότερες αντιθέσεις. Θα δουλέψουμε δημιουργώντας πυκνότητες γραφών και διαφορετικούς ρυθμούς έτσι ώστε να αποδώσουμε την προοπτική και το βάθος μέσα από την διαδικασία της χαρακτικής φόρμας. Για την απεικόνιση με δύο ή τρία χρώματα μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον χρώματα, όπως το κόκκινο ή το μπλε, για να δημιουργήσουμε περισσότερη πολυπλοκότητα στην εικόνα.

Πέμπτη 20/7 (10:00-13:00). Αναζήτησή, ανάλυση, αποτύπωση τοπίου

Παρασκευή 21/7 (10:00-13:00). Σχεδιασμός μήτρας και χαρακτική διαδικασία

Σάββατο 22/7 (10:00-13:00). Εκτύπωση μήτρας σε μονοχρωμία και διχρωμία ή τριχρωμία

Ένα σεμινάριο χαρακτικής για αρχάριους, φοιτητές, καλλιτέχνες ή μεγάλα παιδιά. Το εργαστήριο θα παρέχει υλικά, εργαλεία και χαρτιά. Αν κάποιος θέλει τα προσωπικά του εργαλεία ή ειδικά χαρτιά, μπορεί να φέρει.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

Early bird discount έως Δευτέρα 15 Μαΐου 2023
Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: Πέμπτη 20, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Ιουλίου
Ώρα: 10:00-13:00 
Συνολική διάρκεια: 9 ώρες (3 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 8 – 15 άτομα
Ηλικίες: 14-99
Τιμή εργαστηρίου: €80 (ή  €70 μέχρι 15/5)

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €80 (ή  €70 μέχρι 15/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης εργαστηρίου από την διοργάνωση επιστρέφεται το 100% στους συμμετέχοντες

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής σε εργαστήριο:
– Μέχρι 10 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου επιστρέφεται το 50% 
– Εντός 10ημέρου πριν την έναρξη του εργαστηρίου δεν επιστρέφονται χρήματα

Στην περίπτωση επιστροφής χρημάτων από την διοργάνωση (του 50% ή του 100%) θα γίνεται το αργότερο μέσα στην τρίτη εβομάδα Ιουλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά