Vovousa Festival blog

Προβολή: Στρίγγλες / String-less |

04/05/2017 - Journal - ,

Στρίγγλες | String-less
Ελλάδα, 2017, 85’,  Έγχρωμο

Μια ορχήστρα αποτελείται από: μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μία φωνή! Σωστά;… Λάθος! Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από φωνές που κάνουν τα πάντα! Πέντε γυναίκες! Πέντε ζωές! Που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική, μια μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες. Θα τα καταφέρουν;

Ο σκηνοθέτης & σεναριογράφος:
Ο Άγγελος Κοβότσος, έχει γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 200 ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ταινίες του έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιλεκτικά αναφέρουμε: 2006 : «Έβγα ήλιε, κάτσε ήλιε» (βραβείο καλύτερου σεναρίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), 2009: «Η οχιά της Μήλου», συμπαραγωγή ΕΡΤ / EBU), 2012: «Ενκαρδία, η πέτρα που χορεύει», (βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ 1ου φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Βερολίνο, βραβείο κοινού στο 14ο φεστιβάλ ελληνικού ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012, τιμητική διάκριση στο Festival del Cinema del Reale, La Specchia, Italy 2012), 2013: «Καιρός για ήρωες» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2014 – επίσημη συμμετοχή), 2014: «David Kennedy, σμιλεύοντας τη ζωή» (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015 – επίσημη συμμετοχή), 2016 «Το πεδίο του Άρεος, η γιαγιά Νισσά κι ο Αλή». 2017: Το τελευταίο του μεγάλου  μήκους ντοκιμαντέρ «Stringless» τιμήθηκε με το βραβείο κοινού στο 19ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Επίσης διδάσκει ντοκιμαντέρ σε σεμινάρια, πανεπιστήμια και κινηματογραφικές σχολές. Τα δυο τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Story Doc.

Σκηνοθεσία & Σενάριο : Άγγελος Κοβότσος
Φωτογραφία : Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ : Γιάννης Κατσάμπουλας
Ήχος : Βαγγέλης Φάμπας , Μερόπη Καρακίτσιου
Μουσική : STRING-LESS
Παραγωγός : Βαγγέλης Φάμπας
Παραγωγή : Massive Productions

Επιλεκτική Φιλμογραφία
2002  Tα σπίτια του ήλιου
2006  Έβγα ήλιε, κάτσε ήλιε
2011  Encardia, η πέτρα που χορεύει
2014  Καιρός για ήρωες
2015 David Kennedy, Σμιλεύοντας τη ζωή (μμ/short)
2017 String-less

Παγκόσμια εκμετάλλευση Massive Productions (akron@hol.gr)

Πρακτικές πληροφορίες:
Πού: Βωβούσα
Πότε: Τρίτη 1/8
Ώρα: 20:00

  • Αύγουστος 2017
  • Ιούλιος 2017
  • Ιούνιος 2017
  • Μάιος 2017
  • Απρίλιος 2017
  • Μάρτιος 2017
  • Φεβρουάριος 2017
  • Ιανουάριος 2017
  • Αύγουστος 2016
  • Ιούλιος 2016
  • Ιούνιος 2016
  • Μάιος 2016
  • Απρίλιος 2016
  • Μάρτιος 2016
  • Ιανουάριος 2016
  • Αύγουστος 2015
  • Ιούλιος 2015
  • Ιούνιος 2015
  • Μάιος 2015
  • Απρίλιος 2015
  • Φεβρουάριος 2015
  • Δεκέμβριος 2014