Vovousa Festival blog

Τα παιδικά εργαστήρια είναι εδώ!

13/07/2016 - Journal -

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΝΔΟΥ

30 Ιουλίου / 5-7μμ / δωρεάν 

Η Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη (Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου) θα βοθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν ορισμένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα της προστατευόμενης περιοχής και περιλαμβάνει:

  • παρουσίαση επαγγελμάτων που ασκούνται σήμερα ή ασκούνταν κατά το παρελθόν στην περιοχή
  • περιγραφή του αντικείμενου ενασχόλησης κάθε επαγγέλματος
  • συσχέτιση παλαιοτέρων επαγγελμάτων με τα επαγγέλματα της σημερινής εποχής
  • παρουσίαση της ιδιαίτερης σημασίας που είχε ο κάθε επαγγελματίας για την περιοχή
  • προβολή ενημερωτικού βίντεο με πληροφορίες για τον τρόπο κατασκευής των λιθόγλυπτων καθώς και για την σημασία τους

Ολοκληρώνεται με κατασκευή λιθογλύπτων, τα οποία τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους μετά το τέλος του εργαστηρίου.

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ με τους BK

1 & 2 Αυγούστου /  10πμ-2μμ / κόστος: 20€ 

Δύο από τις πιο χαρακτηριστικές γραφιστικές οντότητες της Αθήνας, οι BEND και ο Χρήστος Κωτσίνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους ως BK σε ένα διήμερο εργαστήρι δημιουργίας εικονογραφημένων αφισών για παιδιά 9-14 χρονών. Εμπνευσμένοι από το μαγικό κόσμο του κλασικού παραμυθιού “Οι Κάτοικοι του Δάσους”, οι BK θα μυήσουν εφήβους και παιδιά στα μυστικά της χαρακτικής και των εκτυπώσεων. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους τη μοναδική αφίσα που δημιούργησαν.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο info point του Φεστιβάλ Βωβούσας  

“Ήταν μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Ο Αρκούδος, ο Αγκαθούλης, το Γεράκι και η Μαρμότα κουβάλησαν στη κοινόβια φωλιά τους πολλά χρωματιστά αγριομπίζελα, ένα είδος σπάνιο για τη περιοχή. Κάθησαν γύρω από τη μαύρη φωτιά, τα καθάρισαν και κράτησαν στο πλάι τις πολύχρωμες και ελαστικές φλούδες τους. Τους καρπούς που μάζεψαν τους φυλάνε για τις δύο μοναδικές μέρες του κατακαλόκαιρου που όλα τα πλάσματα του δάσους θα μαζευτούν για να τους δουν να μαγειρεύουν το ξακουστό μαγικό μπιζελομέλανο με το οποίο θα τυπώσουν επάνω στις φλούδες το ετήσιο οικογενειακό άλμπουμ όλων των κρυφών πλασμάτων του Δάσους της Βωβούσας.”
 
Άμα δεν έρθετε, θα χάσετε την απόλυτη εμπειρία, στο μάζεμα καρπών!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ με τον Μπάμπη Αλεξιάδη

1 & 2 Αυγούστου / 2 ώρες την ημέρα / κόστος: 20€

Ημέρα 1η (5-7μμ): ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΩΒΟΥΣΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ. Χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά – χαρτί, μολύβι και ψαλίδι – θα δώσουμε νέα πνοή στο χωριό με την τεχνική του στοπ καρέ. Το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του χαρακτήρα και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα θα χτίσουμε τη Βωβούσα από την αρχή! Για παιδιά από Β’ Δημοτικού και πάνω.

Ημέρα 2η (8-10μμ): ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ ΓΕΜΑΤΟ ΦΩΤΑ. Ένα νυχτερινό εργαστήρι κινούμενης εικόνας όπου θα ζωγραφίσουμε αποκλειστικά και μόνο με το φως. Χρησιμοποιώντας φακούς διαφόρων χρωμάτων, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους φωτεινές σιλουέτες και θα κάνουν το δάσος να λάμψει μέσα από την τεχνική του στοπ καρέ. Οι χρωματιστοί φακοί μεταμορφώνονται σε μελάνια και το δάσος γίνεται ένας ατέλειωτος καμβάς. Για παιδιά & ενήλικες με μοναδική προϋπόθεση να φέρετε το δικό σας φακό! Δείτε ένα μικρό δείγμα ΕΔΩ  

 Δηλώσεις συμμετοχής στο info point του Φεστιβάλ Βωβούσας.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με την Αμάντα Μιχαλοπούλου και την παρέα της

4 & 5 Αυγούστου / 10πμ-12μμ / κόστος: 20€ 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας. Στόχος είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τεχνικές υποκριτικής (σώμα, κινήσεις, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι) αλλά και με τεχνικές της θεατρικής γραφής (μονόλογος, διάλογος, προοικονομία). Τα παιδιά θα καθοδηγούν η χορογράφος Φρόσω Κόρρου, ο ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης και οι συγγραφείς Αμάντα Μιχαλοπούλου και Σάκης Σερέφας. Είσοδος με σειρά προτεραιότητας (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών).

Δηλώσεις συμμετοχής στο info point του Φεστιβάλ Βωβούσας.

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ: αν γραφτούν δύο αδερφάκια σε ένα εργαστήριο τότε έχουν 10€  έκπτωση στο συνολικό κόστος. Αν γραφτούν τρία αδερφάκια σε ένα εργαστήριο, τότε το τρίτο αδερφάκι είναι δωρεάν. Ισχύει για όλα τα παιδικά εργαστήρια εκτός του πρώτου που είναι δωρέαν.