Εκδηλώσεις

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Σάββατο 31 Ιουλίου

ΟΝΕ ΟΝΕ ΟΝΕ

10 περφόρμανς ταξιδεύουν σε 10 χωριά της Ελλάδας

Με την υποστήριξη του Flux Laboratory Athens

Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Φρυδά, Συμεών Τσακίρης

To Flux Laboratory Athens με χαρά παρουσιάζει το επιτελεστικό έργο ONE ONE ONE που θα ταξιδέψει σε δέκα χωριά της ορεινής ελληνικής υπαίθρου μέσα στο 2021-ανάμεσα σε αυτά και την Βωβούσα! Δέκα ξεχωριστές περφόρμανς, ανοιχτές στο κοινό, όπου οι ερμηνευτές αντανακλούν σαν καθρέφτης τις αντιδράσεις που προκαλεί ο χορός τους.

©David Kretonic2
© David Kretonic

Το χορευτικό έργο ONE ONE ONE

Τι μπορεί να υποδηλώνουν δύο καρέκλες και δύο γραμμές στο έδαφος;

Το One One One είναι ένα πείραμα για χορευτές και θεατές που δημιούργησε ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης. Δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές, προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή, καθώς δύο περφόρμερ θα χορέψουν γι’ αυτούς. Μέσα από το One One One, οι ερμηνευτές μεταφέρουν τον θεατή σε μια άβολη, ωστόσο αφυπνιστική εμπειρία. Μεταφράζουν τα συναισθήματα του κοινού, τα μεταμορφώνουν και προτείνουν στους θεατές μια νέα εμπειρία χορού. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων, ενώ δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό: Μια εμπειρία που αμφισβητεί ρόλους και όρια, και, μολονότι δημόσια, παραμένει εντελώς προσωπική.

Η διαδρομή

Οι ορεινοί όγκοι της Ελλάδας δημιουργούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φυσικά ανάγλυφα της γης. Ο ελληνικός τόπος είναι διάσπαρτος από ονειρικά τοπία, δάση, πηγές και ρυάκια, χωριά μικρά και μεγαλύτερα, με τη γη τους να κουβαλά ένα βαρύ ιστορικό φορτίο. Δέκα διαφορετικές χορευτικές περφόρμανς θα ταξιδέψουν σε δέκα ορεινούς οικισμούς της χώρας στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Πιερίας, Μαγνησίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.
Συμβολικός συνδετικός κρίκος είναι το νερό. Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ταυτότητας πολιτισμού και, ταυτόχρονα, στοιχείο που καθορίζει τη βιωσιμότητα των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το νερό ενσωματώθηκε στην οικονομική, πνευματική και καλλιτεχνική ζωή κάθε κοινωνίας. Το χορευτικό έργο ONE ONE ONE συμβαίνει “εκεί”, στους μικρούς ορεινούς τόπους που αναπτύσσονται πάνω από τα ποτάμια. Συμβαίνει “εκεί”, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, στις πλατείες – στους δημόσιους χώρους. Συμβαίνει “εκεί” για τους κατοίκους και με τους κατοίκους.

Η Αντιγόνη Φρυδά (γεν. Αθήνα, 1984),

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και αποφοίτησε πρώτη από τη Δραματικηή σχολή του ΚΘΒΕ το 2009. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε τις σπουδές της, λαμβάνοντας τον τίτλο του πτυχίου στο Φλάουτο και στα Ανώτερα Θεωρητικά της μουσικής από το Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Το 2010 παρακολούθησε με υποτροφία ένα σεμινάριο διάρκειας 2 μηνών πάνω στη μέθοδο της Stella Adler στο Stella Adler Acting Studio της Νέας Υόρκης. Το 2013 κέρδισε ως μέλος της ομάδας 3rd Person Theater group μια από τις διεθνείς υποτροφίες από το Ίδρυμα Ίψεν (Ibsen Scholarship 2013) για την παράσταση “Peer Gynt, no man’s land”. Το 2016 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Το 2019 ταξίδεψε με το Εθνικό Θέατρο στην Κίνα για την παράσταση Αγαμέμνων, μια συνεργασία μεταξύ των δύο Εθνικών Θεάτρων με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής δίγλωσσης παράστασης. Από το έτος 2018 συνεργάζεται με τον χορογράφο Γιάννη Μανταφούνη και την ομάδα CIE Mandafounis, περιοδεύοντας στην Ευρώπη. Για το έτος 2019-2020 ανήκει στους υπότροφους/residents του International Onassis Air Residency Program. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εργαστεί ως ηθοποιός /performer με πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους οι Σ.Λιβαθινός, Θ.Αμπαζής, Β.Θεοδωρόπουλος, Κ.Αρβανιτάκης, Σ.Τσακίρης, Ζ.Χατζηαντωνίου, Σ.Βγενοπούλου, Ν.Διαμαντής, Γ.Μανταφούνης, και έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέάτρο, το ΚΘΒΕ, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α. σε περισσότερες από 25 παραστάσεις.

Ο Συμεών Τσακίρης (γεν.  Θεσσαλονίκη, 1976),

Έχει συνεργαστεί στον κινηματογράφο με τον σκηνοθέτη Ismail Sahin στην ταινία “Mord Kommission Istanbul”- μια παραγωγή της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους σκηνοθέτες Ιωάννη Μανταφούνη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Έφη Μπίρμπα, Τσέζαρις Κραουζίνις, Τώνια Ράλλη, Έρση Βασιλικιώτη, Χρήστο Σουγάρη, Τάσο Ράτζο, Δημήτρη Λάλο, Γιάννη Ρήγα και Γιάννη Κακλέα και στον κινηματογράφο με τους Κώστα Γαβρά, Γιώργο Κορδέλλα, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Νίκο Γραμματικό, Χρήστο Δήμα, Πάνο Καρκανεβάτο, Στέλλα Θεοδωράκη, Αρσένη Πολυμενόπουλο, Σήφη Στάμου, Αλέξανδρο Κακανιάρη, Θανάση Τότσικα και Ασημίνα Προέδρου.

Σχετικά με το Flux Laboratory Athens

Το Flux Laboratory παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται συνεχώς με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας. Ενθαρρύνει τις συνέργειες μεταξύ φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και επιχειρηματικού τομέα. Από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Από τον Μάιο του 2019 το Flux Laboratory Athens δραστηριοποιείται ως μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την περιοχή της Πλάκας. Ερευνητικός άξονας του καλλιτεχνικού του προγράμματος είναι το Σώμα. Το Σώμα διερευνάται ως αναπόσπαστο εργαλείο καλλιτεχνικής δημιουργίας, ως πηγή καταγραφής γνώσης και εμπειριών,  αλλά και ως μια δυναμική που νοηματοδοτεί τις έννοιες της συνοχής του κοινωνικού ιστού και της κοινότητας. 

Περισσότερα εδώ

© Mélanie Fréguin
© Mélanie Fréguin

Tip 1: Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Tip 2: Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αναζητήστε το Car Bar για ποτάκι και παραδοσιακό σνακ

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά