Εκδηλώσεις

Σάββατο 17 Ιουλίου

Προβολή - live soundtrack

Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέτ, 1929, 60′

Ο μουσικοί Σαξώνης-Παυλόπουλος, αυτοσχεδιάζουν πάνω στην πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων. 

Screen Shot 2021-03-14 at 3.44.17 μμ

Ο αυτοσχεδιαστής Γιάννης Σαξώνης επιστρέφει φέτος μαζί με τον Ιάκωβο Παυλόπουλο για να επενδύσουν ζωντανά την εμβληματική ταινία Οι Περιπέτειες του πρίγκηπα Αχμέτ.

Πρόκειται για μία ταινία-σταθμό, μιας και είναι η πρώτη φορά όπου φιγούρες του θεάτρου σκιών κινηματογραφούνται και συνθέτουν ένα μαγικό παραμύθι κινούμενων σχεδίων γεμάτο συμβολισμούς και αναφορές στην ελληνική μυθολογία, το οποίο και καθόρισε τη μετέπειτα πορεία των ταινιών κινούμενων σχεδίων παγκοσμίως.

Ο Γιάννης Σαξώνης θα χρησιμοποιήσει live electronics και ο Ιάκωβος Παυλόπουλος τα πολυσύνθετα κρουστά του για να δώσουν μία επιπλέον διάσταση σε ένα υλικό το οποίο μοιάζει άγνωστο αλλά και τόσο γνώριμο. 

George_Detsis-Vovousa_Festival-2019-11976
Ο Γιάννης Σαξώνης (γεν. Αθήνα 1970),

Έχει ζήσει και αυτοσχεδιάσει στη Βραζιλία, στην Ταϊβάν, στη Νότια Κορέα, στην Τουρκία και, αν και όχι τόσο βόρεια, στον Καναδά. Από το 2014 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Έχει εμφανιστεί  στο Φεστιβάλ Βωβούσας το 2015 για το live soundtrack της ελληνικής ταινίας βωβού κινηματογράφου Αστέρω (1928) και επίσης το 2019 για το live soundtrack του πρώτου docudrama στην ιστορία του κινηματογράφου, Ο Νανούκ Του Βορρά (1922).
Εμφανίσεις: Απρίλης 2014 Doğaçlafest Improvised Music Festival. Δεκέμβρης 2017 Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με Paul Pignon, Sebastien Marteau & Χρίστο Χονδρόπουλο
Συνεργασίες: Με την εικαστικό Ειρήνη Καραγιαννοπούλου (κάποια πρότζεκτ ενδεικτικά: Immaterial 2010, Fantasio 2015)
Συμμετοχή στα σχήματα XYSM & Trio Hermetico (με Μανώλη Χατζηδάκη & Sebastien Marteau)
Σπουδές: Ontario College of Art (Toronto/Canada)

Ο Ιάκωβος Παυλόπουλος (γεν. Αθήνα, 1976),

Είναι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας, θεωρίας και αρμονίας από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παράρτημα του «Berklee Music College», και του Εθνικoύ Ωδείου (1997-98, 2009-11). Παρακολούθησε μαθήματα drums με τον Γιάννη Καλκάνη και jazz κατεύθυνση με τον Χρήστο Κοτζίνα (2002-04). Σπούδασε στη Χάγη στη μουσική σχολή KOOREN HUIS, έκανε μαθήματα drums με τον Erik Ineke, τον Hans van Oosterhont και rhythm session class με τον Alex Milo. Υπήρξε μέλος στην Koorenhuis Big Band υπό την διεύθυνση του Victor Borkrt (2006-08). To 2017 παρακολούθησε το Dutch Impro Academy. Υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας πολιτιστικών παραγωγών «H τρελλή ροδιά». Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως κρουστός και επιμελείται της μουσικής σε θεατρικές παραστάσεις.

<—  Σύντομο ντοκιμαντέρ για το έργο της Λόττε Ράινιγκερ (στα αγγλικά, 15′)

Η Λόττε Ράινιγκερ (Lotte Reiniger, 2 Ιουνίου 1899 – 19 Ιουνίου 1981) ήταν Γερμανίδα σκηνοθέτης και πρωτοπόρα του κινουμένου σχεδίου. Υπήρξε ο πρώτος κινηματογραφιστής που δημιούργησε ταινία κινουμένων σχεδίων με φιγούρες του θεάτρου σκιών (Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέντ-1926), καθώς και η πρώτη που χρησιμοποίησε το μουσικό κλιπ, σε μοτίβα που είχε συνθέσει για την ίδια την ταινία ο Wolfgang Friedrich Zeller.

Περισσότερα στη Wikipedia

Tip 1: Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Tip 2: Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αναζητήστε το Car Bar για ποτάκι και παραδοσιακό σνακ

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά