Θεατρικό εργαστήριο

IMG20240412131435

**ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ**

Για 16 και άνω: Ο κόσμος στο μέλλον. Ένα εργαστήριο θεάτρου στη φύση

Από την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτη, δραματουργό

Εργαστήριο για άνω των 16 ετών
Τετάρτη 7, Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Αυγούστου, 11:00-13:00

Στο εργαστήριο θα αναζητήσουμε την εμπειρία στη φύση ώστε να οραματιστούμε ένα εφικτό αφήγημα του σημερινού κόσμου.

Μέσα από τεχνικές του θεάτρου της επινόησης, θεάτρου ντοκουμέντο και του θεάτρου φόρουμ θα δημιουργήσουμε ιστορίες αισιοδοξίας για το μέλλον, με έμπνευση από τις ιστορίες του παρόντος.

Στο εργαστήριο θα αξιοποιηθούν σκέψεις και ιδέες από τα έργα Όρνιθες του Αριστοφάνη και Walden του Henry David Thoreau.

– Στην πρώτη συνάντηση θα περπατήσουμε στη φύση, θα παρατηρήσουμε το περιβάλλον και θα σταθούμε σε σημεία που εμπνέουν μια φυσική ζωή, μια ουτοπική αφήγηση για την κοινή ζωή, όπου όλα χωράνε και προχωράνε.

– Στην δεύτερη συνάντηση θα επινοήσουμε ή θα ανακαλέσουμε εμπόδια που υπάρχουν στις κοινότητες που ζούμε και τρόπους για να καλλιεργηθεί ο δημοκρατικός διάλογος και να υπάρξει μια πολιτική χειαραφέτηση για τα κοινά και το περιβάλλον.

– Στην τρίτη συνάντηση θα οδηγηθούμε σε ομαδικές συνθέσεις , όπου θα παρουσιασουμε το πριν, το τώρα και το μετά του κόσμου που ζούμε και τρόπους που μπορούμε να φανταστουμε το μέλλον, με ένα τρόπο πιο οργανικό και ομαλά ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον.

1933598_10150146141670990_2006825_o
Η Τζωρτζίνα Κακουδάκη είναι σκηνοθέτης και θεατρολόγος.

Η 25ετής επαγγελματική της σταδιοδρομία στο χώρο του θεάτρου και της εκπαίδευσης αντανακλά το εύρος της εμπειρίας και των ειδικών της γνώσεων.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο θέατρο από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει συγγράψει, συμμετάσχει και επιμεληθεί εκδόσεις με θέμα τη σκηνοθεσία, τον κινηματογράφο και την κινηματογραφική αισθητική και τη βιωματική και θεατρική εκπαίδευση από γνωστούς εκδοτικούς οίκους και καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Έχει σκηνοθετήσει δραματικά κείμενα  της Αρχαίας ελληνικής και της παγκόσμιας δραματουργίας στη σύγχρονη σκηνή, μεταξύ των οποίων: Αντιγόνη του Σοφοκλή, Ελένη του Ευριπίδη, Όρνιθες και Νεφέλες του Αριστοφάνη, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Φάουστ του Γκαίτε, καθώς και σύγχρονα έργα βασισμένα σε αρχαίες ελληνικές τραγωδίες όπως το Μετά τον Αφρό (βασισμένο στους Πέρσες του Αισχύλου) και το Ρισπέκτ/Θάβοντας τον αδελφό σου στο πεζοδρόμιο του Τζακ Θορν (βασισμένο στην Αντιγόνη του Σοφοκλή). Παράλληλα έχει συνεργαστεί ως δραματουργός σε πάνω από 30 παραστάσεις θεάτρου και χορού και έχει οργανώσει πλήθος Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και θέατρα.

Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει site-specific παραστάσεις εμπνευσμένες από προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης και της λογοτεχνίας(Περικλής, Πυθαγόρας, Λευκάδιος Χερν) καθώς και από το ιστορικό-αφηγηματικό αποτύπωμα πόλεων (Αθήνα, Ηράκλειο, περιοχή του Πηλίου, κ.ά.) ως αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής της έρευνας και προσπάθειας σύζευξης του παρελθόντος με το παρόν μέσα από τη δημιουργική και εκπαιδευτική δύναμη του θεάτρου.

Έχει διδάξει μαθήματα σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση σε τμήματα Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, ΕΚΠΑ) και Παιδαγωγικής (ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο) και έχει παρουσιάσει διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια σε πανεπιστήμια και θεατρικούς οργανισμούς στο εξωτερικό (Μεξικό, Ιράν, Κίνα, Ισλανδία, Σερβία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Βέλγιο, κτλ). Έχει διδάξει θέατρο σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια και δημόσιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα. Από το 1997 μέχρι το 2004 υπήρξε υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου.

Διδάσκει Ιστορία και Δραματουργία Θεάτρου στις δραματικές σχολές του Ωδείου Αθηνών, «Πράξη Επτά», και «Σχολή Θεάτρου 100». Από το 2016 ως 2019 ήταν σύμβουλος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου – Διεθνούς θερινού σχολείου αρχαίου δράματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο αρχαίο δράμα και την εκπαίδευση νέων καλλιτεχνών και μαθητών σε διεθνή φόρουμ και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

**ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ**

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Early bird discount έως Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα (υπαίθριοι χώροι)
Ηλικίες: 16 και άνω
Τμήμα: 12 ατόμων
Πότε: Τετάρτη 7, Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Αυγούστου 11:00-13:00 
Συνολική διάρκεια: 6 ώρες (2 ώρες/ ημέρα)
Τιμή: €90 (ή €75 μέχρι 13/5)

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή: €90 (€75 μέχρι 13/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης εργαστηρίου από την διοργάνωση επιστρέφεται το 100% στους συμμετέχοντες

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής σε εργαστήριο:
– Μέχρι 10 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου επιστρέφεται το 50% 
– Εντός 10ημέρου πριν την έναρξη του εργαστηρίου δεν επιστρέφονται χρήματα

Στην περίπτωση επιστροφής χρημάτων από την διοργάνωση (του 50% ή του 100%) θα γίνεται το νωρίτερο την τρίτη εβδομάδα Ιουλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά