Εργαστήρια

Kostas Bisas workshop. Vovousa Festival 2023.Vovousa.
Ioannina. Epirus. Greece.
George Detsis. 07/2023.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρέα του δάσους, δημιουργικό παιδαγωγικό εργαστήριο στη φύση
16 – 28 Ιουλίου 2024

Η Παρέα του δάσους δημιουργήθηκε με στόχο την υπαίθρια μάθηση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης παιδιών και ενηλίκων. Αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης.

Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ και... ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΟΥΣ
Χαρακτική
15, 16 Ιουλίου (παιδικό) και 18, 19, 20 Ιουλίου (ενηλίκων)

Το Φεστιβάλ Βωβούσας γίνεται δέκα ετών και το σεμινάριο χαρακτικής πραγματοποιείται αδιάλειπτα εδώ και οκτώ χρόνια και το γιορτάζουμε. Φέτος το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει παιδικό σεμινάριο, σεμινάριο ενηλίκων και αναδρομική έκθεση των έργων των συμμετεχόντων όλων αυτών των ετών.

Περισσότερα εδώ

Δράσεις αναψυχής: Ρόδα, πόδι ή βέλος
20, 21, 22, 23, 24, και 25 Ιουλίου (παιδικά και ενηλίκων)

Πώς θα σας φαινόταν να ανακαλύπτατε τη Βωβούσα υπό ένα διαφορετικό πρίσμα που θα σας έφερνε ακόμη πιο κοντά στη φύση και στον καθαρό αέρα του βουνού; Με αφορμή την 10η πλέον διοργάνωση του φεστιβάλ, ένα σύνολο υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής (τοξοβολία, mountain bike για ενήλικες και παιδιά, παιχνίδι ιχνηλάτισης, νυχτερινή πεζοπορία) θα εξελίσσονται στη Βωβούσα.

Περισσότερα εδώ

Θεατρικό εργαστήριο
7, 8 και 9 Αυγούστου (άνω των 16)
**ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ**

Στο εργαστήριο θα αναζητήσουμε την εμπειρία στη φύση ώστε να οραματιστούμε ένα εφικτό αφήγημα του σημερινού κοσμου. Μέσα από τεχνικές του θεάτρου της επινόησης, θεάτρου ντοκουμέντο και του θεάτρου φόρουμ θα δημιουργήσουμε ιστορίες αισιοδοξίας για το μέλλον, με έμπνευση από τις ιστορίες του παρόντος.

Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Ανοίγματος φύλλου: Τρίστενο
29 Ιουλίου

Τέρμα τα κατεψυγμένα-ζήτω τα φρέσκα! Η Βασιλική Θεοδωράκη, μοιράζεται μαζί μας την τέχνη ανοίγματος φύλλου για πίτες.  Συνδυάστε το με εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, το Τρίστενο.

Περισσότερα εδώ

Βοτανοθεραπείας
30, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου

Η Κωνσταντίνα Λίτσα, έρχεται και μας φέρνει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών. Το must του ορεινού φεστιβάλ μας!

Περισσότερα εδώ

Εργαστήριο foresight: Βωβούσα 2048
30, 31 Ιουλίου, 1 και 2 Αυγούστου
**ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ**

Πώς γεμίζει ο χρόνος ενός κατοίκου της Βωβούσας το 2048;

Στην καρδιά του Ανατολικού Ζαγορίου, η Βωβούσα είναι πλέον ένας διαφορετικός τόπος, αλλά περιέργως γνώριμος. Οι αλλαγές που έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει νέες κοινωνικές συνθήκες και συμβόλαια και σήμερα οι κάτοικοι ασχολούνται με δραστηριότητες που αμυδρά θυμίζουν τον τρόπο του παρελθόντος.

Περισσότερα εδώ

Vasilis Loules documentary workshop. Vovousa Festival 2023.Vovousa.
Ioannina. Epirus. Greece.
George Detsis. 08/2023.
Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες.
3 – 10 Αυγούστου

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ για έβδομη χρονιά στη Βωβούσα. Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση θα δημιουργήσετε μια ομαδική μικρού μήκους ταινία (μέρος μίας μεγάλου μήκους!) υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Περισσότερα εδώ

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά