live scoring orchestra

tasos-stamou

Τάσος Στάμου: Εργαστήριο ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού

Σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθηνών, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εισαγωγής, ιστορίας και πρακτικής της τέχνης του ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού.

Την δεύτερη μέρα του εργαστηρίου (Σάββατο 5 Αυγούστου το βράδυ) και στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος ΦΒΣ23 θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Τάσου Στάμου «πάνω» στην τσεχοσλοβάκικη βουβή ταινία EROTIKON (1929) κατά την οποία οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα συμμετέχουν ενεργά ως μέλη της ορχήστρας καθοδηγούμενης από το μουσικό.

Το διήμερο σεμινάριο ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού στοχεύει σε μία εκτεταμένη και εκ των έσω εισαγωγή στην ιστορία, στις τεχνικές και στις πρακτικές της τέχνης του μουσικού ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Στο επίκεντρο του εργαστηρίου βρίσκεται η μουσική έκφραση και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριλάβει ταυτόχρονα επαγγελματίες από τον μουσικό χώρο όσο και ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται να έχουν προσωπική εμπειρία από τον επαγγελματικό μουσικό αυτοσχεδιασμό.

Ο Τάσος Στάμου θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την προσωπική του εμπειρία από τις συνεργασίες του με αντίστοιχους αυροσχεδιαστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο πλαίσιο της σταδιοδρομίας του, όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Steve Beresford, η Anna Homler κ.α.

Τελικός στόχος του διήμερου σεμιναρίου, είναι η όσμωση ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την μουσική επικοινωνία. Απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να είναι μουσικοί, επαγγελματίες η μη, προερχόμενους από κάθε μουσικό είδος και μουσικό όργανο, όλοι οι οργανοπαίχτες (και βοκαλίστες) είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν ενεργά και να γνωριστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δοκιμάσουν τεχνικές αυτοσχεδιασμού μεταξύ τους σε μικρότερες ομάδες και τελικά να πραγματοποιήσουν μια παρουσίαση μετά το πέρας της δεύτερη ημέρας με τη μορφή μιας πραγματικής αυτοσχεδιαστικής ορχήστρας που θα συνοδεύσει το φιλμ EROTIKON (1929) που θα προβληθεί.

Βιογραφικό

Ο Τάσος Στάμου είναι συνθέτης και περφόρμερ ηλεκτρακουστικής μουσικής, ηχητικός τεχνολόγος και διδάσκων εναλλακτικής μουσικής πρακτικής με έδρα την Αγγλία. Μέρος της πρακτικής του αποτελεί η παραγωγή μουσικής με βάση τον αυτοσχεδιασμό και τη μεταποίηση οργάνων και αντικειμένων για μουσική δημιουργία. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πλήθος συναυλιών, ηχητικών εγκαταστάσεων και εργαστηρίων στην Ευρώπη και την Αμερική σε χώρους που φιλοξενούν εξερευνητική μουσική (The Barbican London, Στέγή Γραμμάτων και Τεχνών, κ.α).
Τα άλμπουμ του κυκλοφορούν από ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες και έχει συνεργαστεί με άλλους ηχητικούς καλλιτέχνες όπως Η Σαβίνα Γιαννάτου, Steve Beresford, Anna Homler, Mike Cooper, Sharon Gal, London Improvisers Orchestra κλπ.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον Τάσο Στάμου στο Φεστιβάλ Βωβούσας 2021

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΤΑΣΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Early bird discount έως Δευτέρα 15 Μαΐου 2023
Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Αυγούστου
Ώρα: 11:00-16:00 
Συνολική διάρκεια: 10 ώρες (5 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 8 – 15 άτομα
Ηλικίες: 12-99
Τιμή εργαστηρίου: €60 (ή  €50 μέχρι 15/5)

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €60 (ή  €50 μέχρι 15/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – ΤΑΣΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης εργαστηρίου από την διοργάνωση επιστρέφεται το 100% στους συμμετέχοντες

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής σε εργαστήριο:
– Μέχρι 10 ημέρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου επιστρέφεται το 50% 
– Εντός 10ημέρου πριν την έναρξη του εργαστηρίου δεν επιστρέφονται χρήματα

Στην περίπτωση επιστροφής χρημάτων από την διοργάνωση (του 50% ή του 100%) θα γίνεται το νωρίτερο την τρίτη εβδομάδα Ιουλίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά