Εργαστήρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρέα του δάσους, δημιουργικό παιδαγωγικό εργαστήριο στη φύση
15 – 23 Ιουλίου

Η Παρέα του δάσους δημιουργήθηκε με στόχο την υπαίθρια μάθηση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης παιδιών και ενηλίκων. Αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης.

Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Παρέα του δάσους, το σχολείο στη φύση
22, 23 Ιουλίου

Το βιωματικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους για παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς, εστιάζει στους τρόπους προσέγγισης των υπαίθριων φυσικών χώρων και στην ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας τη φύση τόσο ως πλαίσιο, όσο και ως εργαλείο εκπαίδευσης.

Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Χαρακτική
20, 21, 22 Ιουλίου

Πάει πιο ψηλά από την Βωβούσα;

Ένα σεμινάριο για αρχάριους, φοιτητές ή καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν εναλλακτικές τεχνικές ή να τελειοποίησουν τις δικές τους, μέσα σε ένα περιβάλλον-πηγή υλικών αλλά και έμπνευσης.

Περισσότερα εδώ

Μουσικό Εργαστήριο Φωνητικού Συνόλου FRACTALS
29 Ιουλίου

Μουσική στην Kοινότητα

Σας προσκαλούμε σε ένα 4ωρο αναζωογονητικό μουσικό εργαστήριο, καθοδηγημένο από 8 καλλιτέχνες του φωνητικού συνόλου “Fractals” από την Λέσβο. Aπευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών, παιδαγωγών κι εμψυχωτών.

Περισσότερα εδώ

Μουσική
4 και 5 Αυγούστου

Ο ηλεκτρακουστικός μουσικός συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Τάσος Στάμου θα εισηγηθεί ένα εργαστήρι ελεύθερου αυτοσχεδιασμού όπου ως «παραδοτέο» οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα ζωντανό live scoring πάνω στην τσεχοσλοβάκικη ταινία EROTIKON (1929) που θα προβληθεί σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθηνών το Σάββατο 5 Αυγούστου το βράδυ στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος του ΦΒΣ23.

Περισσότερα εδώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Βοτανοθεραπείας
15, 16, 17 Ιουλίου

Η Κωνσταντίνα Λίτσα, έρχεται και μας φέρνει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών. Το must του ορεινού φεστιβάλ μας!

Περισσότερα εδώ

Ανοίγματος φύλλου: Τρίστενο
Τετάρτη 19 Ιουλίου

Τέρμα τα κατεψυγμένα-ζήτω τα φρέσκα! Η Βασιλική Θεοδωράκη, μοιράζεται μαζί μας την τέχνη ανοίγματος φύλλου για πίτες.  Συνδυάστε το με εκδρομή σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, το Τρίστενο.

Περισσότερα εδώ

Εργαστήριο foresight: Βωβούσα 2048
25, 26, 27, 28 Ιουλίου

Με αφορμή το φετινό ετήσιο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα οραματιστούν την αντίστοιχη περίσταση στο μέλλον και θα δημιουργήσουν στοιχεία και αντικείμενα από το έτος 2048.

Περισσότερα εδώ

Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες.
29 Ιουλίου – 5 Αυγούστου

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ για έβδομη χρονιά στη Βωβούσα. Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση θα δημιουργήσετε μια ομαδική μικρού μήκους ταινία (μέρος μίας μεγάλου μήκους!) υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Περισσότερα εδώ

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά