Listening to Vovousa

4-5-6 Αυγούστου

Ακούγοντας τη Βοβούσα: ηχητική εξερεύνηση κι ενθύμια

Εισηγήτρια: Εύα Ματσίγκου

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου Listening to Vovousa θα εξερευνήσουμε ακουστικά το χωριό της Βοβούσας και το γύρω περιβάλλον κάνοντας περιπατητικές διαδρομές με την προσοχή μας στραμμένη στους ήχους. Τι ακούμε; Πώς αντιδρούμε στους ήχους; Πώς μας επηρεάζει το ηχητικό περιβάλλον; Πώς το επηρεάζουμε εμείς; Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία θα διερευνήσουμε ποικίλους τρόπους να αποτυπώσουμε μια ακουστική εμπειρία και θα αφουγκραστούμε την πιθανότητα να συνδεθούμε με τους ανθρώπους και τον τόπο μέσω της ακρόασης.

Το εργαστήριο θα διαρκέσει 3 μέρες και οι συναντήσεις από ένα τρίωρο.

– Εισαγωγή στις έννοιες του ακουστικού περιπάτου (soundwalk) και της ηχογράφησης πεδίου (field recording)

– Περίπατος και αποτύπωση ήχων με ή χωρίς τεχνολογικά μέσα (συσκευές ηχογράφησης / κινητό, κάμερα)

– Συζήτηση και αποτίμηση της εμπειρίας

– Δημιουργία αρχείου με σουβενίρ από τον περίπατο (π.χ. ήχοι, κείμενα, αφηγήσεις, σκίτσα, φωτογραφίες, βίντεο)

– Ανταλλαγή ιδεών και συνδιαμόρφωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος του εργαστηρίου από την ομάδα (ηχητικό έργο / podcast / performance κ.α.)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλα τα άτομα που ενδιαφέρονται για τις καλλιτεχνικές πρακτικές του ήχου και για τη συμμετοχή δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία.

Η Εύα Ματσίγκου είναι μουσικός, μουσικολόγος και διδακτορική ερευνήτρια του ΑΠΘ, και μελετά καλλιτεχνικές πρακτικές ακρόασης. Είναι πολυοργανίστρια, ασχολείται με τη σύνθεση ηχητικών/μουσικών έργων και εξερευνά τρόπους επιτέλεσής τους. Μαζί με τη Νεφέλη Σάνη έχει ιδρύσει το duo I broke the vase που από το 2018 έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες καλλιτεχνικές δράσεις και συναυλίες. Επιπλέον, διερευνά διαμεσικούς τρόπους καταγραφής που εμπλέκουν ήχο, εικόνα και κείμενο, και για τρία χρόνια ήταν υπεύθυνη για την καθημερινή καταγραφή και την παραγωγή ετήσιων ολιγόλεπτων ντοκιμαντέρ παρουσίασης του προγράμματος Sounding Paths residency με επίκεντρο την επιτόπια καλλιτεχνική έρευνα στο πεδίο των ηχητικών τεχνών. Είναι μέλος της ομάδας κριτικής ιστοριογραφίας Critical Music Histories.

Early bird discount έως Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Παράλληλα με το εργαστήριο και εντελώς δωρεάν εκδηλώσεις

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο info@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης και ενός κινητού τηλεφώνου. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: LISTENING

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: 4 – 5 – 6 Αυγούστου
Ώρα: 10:00-13:00
Συνολική διάρκεια: 9 ώρες
Τμήμα: 15 – 25 άτομα
Τιμή: €60 (€50 μέχρι 13/5)

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
LAND AND WATER ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €60 (€50 μέχρι 13/5)
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – LISTENING

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά