Vovousa Festival blog

Μαγικά Φίλτρα |

25/03/2018 - Journal - , ,
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής (7ήμερο). 2η χρονιά στη Βωβούσα!
Εσύ τι κάνεις όταν πονάει η κοιλιά σου από τα πολλά παγωτά; Όταν θέλεις να γλιτώσεις το ραντεβού στον οδοντογιατρό; Όταν αγαπάς κάποιον και ντρέπεσαι να του το πεις; Ή όταν βαριέσαι να κάνεις τα μαθήματά σου;

Αντλώντας έμπνευση από τοπικά βότανα και αρωματικά φυτά της Ηπείρου, σ’ αυτό το εργαστήρι τ’ ανακατεύουμε με τα βιώματά μας, τους μυστικούς φόβους και τις κρυφές επιθυμίες μας, και σκαρφιζόμαστε λέξεις, συναισθήματα και συμβολισμούς. Μαθαίνουμε για τη σημασία της φαντασίας, της ενσυναίσθησης και της αισθαντικής γλώσσας στη λογοτεχνία, ενώ έμφαση δίνεται στις διαδικασίες προσαρμογής και ευελιξίας. Γινόμαστε Βικογιατροί- Κομπογιαννίτες- Μάγοι με σκοπό να σκαρφιστούμε συνταγές για μαγικά φίλτρα και μαντζούνια που θα κάνουν εσάς καλά κι εμάς… να γελάμε με την καρδιά μας! Ή και το ανάποδο.

There’s A Story από τη Βιβιάνα Μηλιαρέση, μέντορα συγγραφής στο Ministry of Stories, κέντρο δημιουργικής γραφής για παιδιά στο Λονδίνο. «Πιστεύουμε πως η γραφή απελευθερώνει τη φαντασία μας και αναπτύσσει αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και επικοινωνία. Μέσα από την αφήγηση γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους για να εξελιχθούμε σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με ανεπτυγμένες ικανότητες ενσυναίσθησης και επίλυσης προβλημάτων». Κάθε κύκλος εργαστηρίου είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή όλων των παιδιών στις δραστηριότητες.

Το There’s A Story βασίζεται στην αρχή ότι ο κάθε ένας από μας είναι «εν δυνάμει» συγγραφέας. Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ’ όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους, τότε σίγουρα μπορούν και να τo γράψουν με το …χέρι τους!

H Bιβιάνα Μηλιαρέση (1985),

Είναι μέντορας συγγραφής στο Ministry of Stories, το κέντρο Δημιουργικής Γραφής για Παιδιά του Nick Hornby στο Ανατολικό Λονδίνο, είναι η ιδρυτής του theresastory.org, Δημιουργική Γραφή & Εικονογράφηση για παιδιά 3-12. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε πρότυπα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο από το 2013. Συνεργάζεται με το βιβλιοπωλείο Atlantis Books, τρέχει τα παιδικά τους προγράμματα και το Φεστιβάλ Τέχνης και Λογοτεχνίας της Caldera (2013-2015).

TRAINING & QUALIFICATIONS: MA in Digital Writing, UoL | Writing Mentor Training, MoS | Storytelling Training, Crick Crack Club | Dyslexia Training, HAD.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η αποστολή στο workshops@vovousafestival.gr του αποδεικτικού κατάθεσης τραπέζης. Παρακαλούμε σημειώστε στο θέμα του email: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Online και Steki

Πρακτικές πληροφορίες

Πού: Βωβούσα
Πότε: Σάββατο 13.07 – Σάββατο 20.07 (εκτός Τρίτης 16.07)
Συνολική διάρκεια: 14 ώρες (2 ώρες/ ημέρα)
Τμήμα: 9 – 15 άτομα
Ηλικίες: 6 – 15
Τιμή εργαστηρίου: €120. 
Περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και το μεσημεριανό φαγητό από Σάββατο 13.07 μέχρι και Σάββατο 20.07, εκτός της Τρίτης 16.07 οπότε και διοργανώνεται το Mountain Day

Στοιχεία τραπέζης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
STILLANDMOVING ΑΜΚΕ
Αρ. λογ.: 5049075789588
IBAN: GR9301720490005049075789588
BIC: PIRBGRAA
Τιμή εργαστηρίου: €120
Αιτιολογία: Όνομα/επώνυμο – ΜΑΓΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που η μεταφορά των χρημάτων γίνει από τρίτη τράπεζα με την οποία δεν συνεργαζόμαστε, τα επιπλέον τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τον συμμετέχοντα (επιλογή OUR).

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: workshops@vovousafestival.gr και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ
Πληροφορίες διαμονής εδώ
Πληροφορίες για την διοργάνωσηinfo@vovousafestival.gr

#πάρτε_τα_βουνά_προσωπικά